Temse

Deze ludieke wandel-en fietstocht met verhalen wordt U aangeboden door het cultuurcentrum Temse!

Download hier de routebeschrijving en kaarten


Wandelroute Temse

Route   Centrum Temse
Start    Toeristisch infokantoor
Km       4,2

Start van de wandeling op het Marktplein. Het eerste bord vind je aan de fontein.

        Loop verder via de Markt richting Oeverstraat  Bibliotheek
Steek de straat over en loop verder de Oeverstraat door tot het zebrapad over de Bibliotheek.
Het tweede bord staat op het pleintje voor de Bibliotheek.

        Keer even terug op je stappen en steek de straat terug over. Sla rechts af het steegje ’t Hekgat in en loop verder naar beneden en hou rechts aan. Steek de straat over naar de voorzijde van AC De Zaat. Aan de voorzijde van het gebouw vind je het derde bord.

        Loop rechtdoor via het Frans Boelplein naar de Philippe Saveryslaan. Neem rechts het voetwegje door het parkje. Het parkje ligt tussen de Monteerderslaan en de Paswerkerslaan. Neem even rust tussen de koele bomen en zoek het vierde bord.

        Loop rechtdoor het parkje uit en steek de Tekenaarslaan over. Op het Grasveld liggen boomstronken, een ideaal plekje om te luisteren naar de verhalen op bord vijf.

        Op het grasveld lopen we verder naar rechts. Het grasveld verandert in een aarden wandelpad. Wandelpad Den Esch. Geniet van de mooie vijver, spot een gans of een waterhoen en hoor de kikkers luid kwaken.

        Het wandelpad lopen we volledig uit tot in de Orlaylaan, keren naar links en lopen rechtdoor. Steek zowel de Tekenaarslaan als de Philippe Saveryslaan over. Neem het voetgangerspadje rechts van de blauwe poort en loop tot op de dijk.
Keer naar rechts richting centrum Temse. Op het George Van Dammeplein op de rechterkant staat bord zes.

        Loop verder de dijk rechtdoor en draai naar rechts in de Dijkstraat. Hou verder rechts aan op de Markt en sla rechts de Wilfordkaai in. Loop verder via de kaai richting de Scheldebrug. Naast één van de beelden op de Wilfordkaai spot je bord zeven.

        Loop verder naar de Scheldebrug en draai linksaf de Consciencestraat in. Steek het doodlopende straatje over naar het Vlietparkje. Let hier zeker op de fietsers! Onder het wakende oog van Amelberga en de Steur staat het laatste bord van de route.

Hopelijk heb je genoten van de wandeling. Heb je mooie foto’s genomen en deel je deze via Facebook of Instagram graag dan samen #cultuurcentrumtemse.

Nog veel zomerplezier gewenst!

Fietsroute Temse

Route   Richting Steendorp
Start     Toeristisch infokantoor
km       15,75

Start van de route op het Marktplein. Eerste bord aan de fontein.

        Kasteelstraat naar beneden – onder N16

        Volg verder naar Sint-Jorisstraat

Linksaf naar de Verzusteringslaan

Rechtsaf naar de Eupenlaan

Op het pleintje aan de speeltuigen vind je bord 2

Rij rond het pleintje

Sla rechts de voetwegel in (tsn huisnrs. 17 en 19) naar de Parklaan, op het einde van de voetwegel naar rechts

Sla links af naar de Spoorweglaan

Neem de tweede straat naar rechts, de Kattebrug. Het derde bord staat aan de linkerkant.

        Vervolg de Kattebrug naar omhoog

Sla rechts de Prinsenlaan in (2de straat op rechterkant)

Sla links de voetwegel (tsn huisnrs. 32 en 30) in naar de Koning Boudewijnlaan. Op het speelpleintje ontdek je bord 4.

        Steek het pleintje over en sla de weg in met garages (Koning Boudewijlaan) en volg deze rechtsaf, zo kom je in de Hollebeek. Even links afslaan en aan rond punt rechtsaf.

        Volg de Hollebeek tot op het einde

        Op het kruispunt met het Lauwershoek en de Schauselhoekstraat ga je rechtover huisnr. 147 rechtdoor in de Haagdam (aardeweg). Aan de poel kan je genieten van bord 5 op het bankje.

        Rij de Haagdam volledig door. !Opgelet! De Haagdam is een zand-/aardeweg, let op in de bochten.

Sla links af in de Kraakstraat. Dit is nog steeds een aardeweg, maar deze gaat een eindje verder over in een asfaltweg.

Bij het volgende kruispunt linksaf de Kraakstraat vervolgen

Bij het volgende kruispunt rechts aanhouden, de Kraakstraat vervolgen

De eerste straat rechtsaf naar de Grensstraat (doodlopend uitgezonderd voor fietsers)

        De Grensstraat rechtdoor rijden tot aan de Nieuwe Baan. Nergens afslaan gewoon de weg vervolgen. De Grensstraat loopt van een aardeweg over in een kasseiweg. Let op voor de tractorpoorten.

Net voorbij huisnr. 3 sla je links het weggetje in en kan je zo veilig via het zebrapad de drukke baan oversteken naar de Temsestraat
Opgelet! Ben je met een fietskar of bakfiets dan moet je niet links afslaan, maar op de Nieuwe Baan naar rechts. Steek het kruispunt aan de lichten dan over en neem de eerste straat op je linkerkant, de Kerkhofstraat. Voetweg nr. 10 is niet geschikt voor fietskarren en bakfietsen.

Sla de eerste straat rechts af, Adolf Roelenlaan. Op je rechterkant is een grote speeltuin

De Adolf Roelenlaan rechts aanhouden. Op je linkerkant staan containers van een jeugdbeweging. Sla op het einde rechts voetweg nr. 10 in
De voetweg start breed om in het midden heel smal te worden. Deze voetweg is niet geschikt voor fietskarren of bakfietsen. Het einde van de voetweg loopt over in de Oeverdam

        Vervolg de Oeverdam

        Steek het kruispunt met de Gelaagstraat over richting Kerkhofstraat. Aan het paviljoen op de  linkerkant staat bord 7

Neem linksaf de doorsteek (wegeltje naar beneden) via het Gelaagpark naar de Europalaan Aan de splitsing van de wegel, links houden tot einde

!Opgelet! Ben je met een fietskar of bakfiets rij dan terug naar de Gelaagstraat en rij rechtsaf naar beneden om op het einde weer rechts af te slaan. De doorsteek is niet geschikt voor bakfietsen of fietskarren omdat er op het einde een smal poortje staat. Je komt dan automatisch in de Warandestraat. Net voor huisnr. 106 kom je op de dijk.

 

Op het einde van de wegel naar rechts in de Europalaan richting Warandestraat

Op het einde van de Europalaan naar rechts in de Warandestraat

 Net voorbij huisnr. 106 links de dijk op en onmiddellijk rechts, richting Temse

        Vervolg de dijk tot op het einde
 Je kan even verpozen bij bord 7 aan de Maria Kapel

        Eventjes rechtsaf de aardeweg op om dan linksaf het Jaagdpad te volgen

        Rij verder via de Wilfordkaai. Aan het pleintje bij één van de standbeelden vind je het laatste bord van de route

Hopelijk heb je genoten van deze fietstocht. Heb je mooie foto’s genomen en deel je deze via Facebook of Instagram tag ons met cultuurcentrumtemse of gebruik #cultuurcentrumtemse

Nog veel zomerplezier!