Merchtem

Deze verhalenwandeling wordt je aangeboden door Merchtem. Van 24 december tot 24 maart kan je deze borden hier aantreffen.

Download hier de routebeschrijving en kaarten


Wandelroute Merchtem

Welkom bij de verhalenwandeling van Merchtem!

 

Startpunt: parking bibliotheek(bank), Dendermondestraat 31,

1785 Merchtem.

 

Verhalenbord1: Zwervers op pad.

 

Verlaat de parking via de Dendermondestraat. Ga even naar rechts en steek de straat over via het zebrapad. Loop naast de parking van de middenschool en steek de dreef over. Wandel langs de dag opvang tot aan de Mariagrot.

 

Verhalenbord 2: Gelukszoekers.

Ga voorbij de grot naar rechts en onmiddellijk naar links. Vervolg je weg langs het speelbos. Net voor de hondenwei sla je linksaf. Hier begint je verkenning van het lijsterbespark en kom je aan de eerste van de vele zitbanken In het park.

 

Verhalenbord 3: Heksenkunsten.

 

Volg verder het paadje dat kronkel tot aan de gebouwen van het woonzorgcentrum. Ga even het binnenplein op.

 

Verhalenbord 4: Van koninklijken bloede.

 

Ga verder langs de petanquebaan en sla achter de grote vijver het pad rechts in. Aan de tweede bank vind je het volgende bord.

 

Verhalenbord 5: Dierenplezier.

 

Sla aan het einde van het park naar links af en loop langs de beek naar het volgende bruggetje. Steek dit over en geniet op de bank van de rust op de wei. Maar schijn bedriegt:

Verhalenbord 6: Vurige vonken.

 

Volg verder het pad en maak een grote bocht langs de zijkant van het park. Aan het volgende kruispunt ga je rechtdoor en laat je de vijver links liggen. Rust even uit op de bank.

 

Verhalenbord 7: Reuzen van het bos.

 

Ga verder rechts tussen de twee banken en daarna onmiddellijk opnieuw naar rechts. Het paadje kronkelt verder langs een kleine vijver tot aan het kruisbeeld.

 

Verhalenbord 8: Capriolen in de lucht.

 

Ga rechts langs de serviceflat en sla onmiddellijk terug rechtsaf. Je komt voorbij aan Zonnelied, dienstverlening voor mensen met een beperking. Ga aan de kapel naar links en wandel de dreef uit naar de Dendermondestraat. Sla linksaf zodat je weer aan de bib en aan het bord met de zwerver komt.

 

OPGELET: de paadjes in het Lijsterbespark kunnen drassig zijn!