Hooglede

Deze ludieke wandel- en fietstocht met verhalen wordt U aangeboden door gemeente Hooglede!

Download hier de routebeschrijving en kaarten


Wandelroute Hooglede - St.Jozef De Geite

De wandelroute St. Jozef De Geite

START aan de Sint-Jozefskerk (De Geite) en geniet van het eerste verhaal. Wandel rechts de Delaeystraat in en ontdek het tweede verhaalbord aan de rechterkant. Sla dan de eerste rechts af en wandel de wijk in (Hardenburg). Daar vind je een derde verhaalbord. Wandel terug uit de wijk via de Inkelstraat. Aan het kruispunt met de oude spoorwegroute vind je een vierde verhaalbord. Wandel rechtdoor en sla rechts af op de Hillemolenstraat, daar vind je het vijfde bord. Volg de straat verder tot aan de Amersveldestraat. Wandel opnieuw over de oude spoorwegroute en geniet van een zesde verhaal. Sla onmiddellijk linksaf op het Hillemolenpad en ontdek halfweg het pad een nieuw verhaal. Op het einde van dit pad sla je rechtsaf en vind je het achtste bord. Je komt uit op de Delaeystraat, sla rechts af en je wandelt opnieuw richting de Sint-Jozefskerk.

Deze wandelroute loopt gelijk met het Omer Karel De Laey wandelpad. Deze route is volledig bewegwijzerd met gele kleine borden.

Veel wandel- en luistergenot!

Fietsroute Hooglede-Gits

De fietsroute Gits

START aan de markt van Gits en geniet van het eerste verhaal. Fiets langs de Gitsbergstraat, steek de Bruggestraat over en vervolg de straat verder. Sla de eerste straat links af tot aan de Bruggesteenweg. Steek deze straat over en fiets verder in de Bollestraat. Over de spoorweg sla je links af en vervolg je de Bollestraat. Rij verder tot aan Hof Ter Kerst aan de rechterkant. Sla in en rij deze straat rechtdoor tot aan Hoeve Ter Kerst. Daar ontdek je een tweede verhaalbord. Rij door het bos tot aan de Bosstraat en luister naar een nieuw verhaal. Sla rechts af op de Bosstraat en sla de eerste straat links in. Rij de Bosstraat verder tot aan de Onledestraat. Sla links af op deze straat en vervolg deze straat tot je op een kruispunt met Engelshofstraat komt. Daar vind je een nieuw verhaalbord. Geniet! Rij daarna rechtdoor in de Klijtgatweg tot aan de Heistraat. Daar sla je linksaf en neem je de tweede straat links (Spoorwegstraat). Rij deze straat rechtdoor tot aan de Onledestraat. Daar sla je rechtsaf en onmiddellijk opnieuw links af en rij je verder in de Spoorwegstraat. Deze straat loopt over in de Bollestraat (ontdek daar een nieuw bord) en vervolg de route via de Middenstraat (rechts afslaan). Rij de Middenstraat rechtdoor, over de Bruggesteenweg tot aan het Hazelpad aan de rechterkant. Daar ontdek je een zesde verhaalbord. Op het einde van het pad sla je rechts af op de Hazelstraat. Op het kruispunt sla je links af in de Turkeyenstraat. Halverwege kan je een nieuw verhaal uitkiezen. Op het einde van de straat sla je links af in de Diksmuide Boterweg. Op het einde sla je links af in de Torhoutstraat en geniet je verderop van een laatste verhaal. Fiets de Torhoutstraat verder tot je opnieuw aan de markt van Gits uitkomt.

Veel fiets- en luistergenot!