Borgloon

Deze zomerse verhalenwandeling wordt je aangeboden door Borgloon! Van 1 juli tot eind september 2022

Download hier de routebeschrijving en kaarten


Wandelroute Borgloon

Dwalen met Verhalen – Zomer

Deze zomer kan je opnieuw gaan ‘Dwalen met Verhalen’ dankzij de bibliotheek en de toeristische dienst van Borgloon. Ontdek van 1 juli tot en met 30 september de zomereditie van deze interactieve wandelvertelroute in de Loonse natuur met Warre Borgmans als gastheer.

De zomereditie van Dwalen met Verhalen neemt je mee over een wandelparcours van 5 kilometer in de omgeving van Kerniel. Je kan parkeren aan de toeristische dienst (Stationsplein 8, 3840 Borgloon) en de wandeling van hieruit aanvatten.

Aangezien de wandelroute niet bewegwijzerd is, kan je een gratis plan en routebeschrijving verkrijgen in de bibliotheek (Speelhof 15) of bij de toeristische dienst (Stationsplein 8). Beide documenten kan je ook onderaan deze pagina downloaden.

Opgelet, de wandelroute is slechts deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Mits het overbruggen van enkele trappen is de wandeling volledig toegankelijk met buggy’s. Wanneer het fel geregend heeft, is waterbestendig schoeisel geen overbodige luxe op de onverharde wegen waarover de wandeling gedeeltelijk verloopt.

8 stopplaatsen – 8×3 kortverhalen

Tijdens de wandeling passeer je 8 stopplaatsen, elk voorzien van een prachtig geïllustreerd bord met verschillende QR-codes. Scan je een code met je smartphone, dan start er telkens een kort luisterverhaal en krijg je praktische informatie over de wandelroute te zien. Elke stopplaats heeft een ander thema.

Per stopplaats kan je telkens kiezen voor een verhaal op maat van kleuters, eentje voor kinderen (tot 12 jaar) en eentje voor volwassenen. In totaal kan je dus 24 verschillende verhalen in een zomers jasje beluisteren. Na het scannen van de gekozen QR-code vertelt meesterverteller Warre Borgmans je een leuke anekdote. Nadien brengen ervaren vertellers een leuk verhaal op maat van jouw wandelgezelschap.

Praktische info

  • Doorlopend van 1 juli t.e.m. 30 september 2022
  • De borden kunnen in willekeurige volgorde bezocht worden
  • Deelname is gratis

Heb je onderweg leuke foto’s genomen? Deel ze dan met ons via onze Facebookpagina!