Aalter

Deze ludieke verhalenwandeling met wedstrijd wordt je aangeboden door Aalter. Van April tot eind juni 2022

Download hier de routebeschrijving en kaarten


Wandelroute Aalter

Dwalen met Verhalen: op stap met Warre Borgmans in Sint-Maria-Aalter

Met de start van de lente zet Aalter de toeristische en verrassende troeven van haar acht dorpen graag in de kijker. In Sint-Maria-Aalter loopt van vrijdag 1 april tot en met donderdag 30 juni 2022 de nieuwe wandelroute ‘Dwalen met Verhalen’. Meesterverteller Warre Borgmans neemt u op sleeptouw langs acht stopplaatsen en 24 kortverhalen voor het hele gezin.

De gezinsroute ‘Dwalen met Verhalen’ start aan de babbelbank bij de parking aan de kerk van Sint-Maria-Aalter. U maakt kennis met Domein Menas en geniet van het verrassend veelzijdig landschap in het Hooggoed. Onderweg zijn er acht mooie stopplaatsen, waar u via een QR-code telkens kan smullen van drie kortverhalen: één op maat van kleuters, één voor kinderen uit de lagere school en één voor de grote mensen. Warre Borgmans maakt alles extra boeiend met opmerkelijke anekdotes.

Op elk stopplaats – rond integrerende thema’s als Heksenkunsten, Gelukzoekers en Capriolen in de lucht – staat ook een letter van het alfabet: wie erin slaagt om met de acht verschillende letters het juiste woord te vormen én op de bijkomende vraag het correcte antwoord weet, maakt kans op een leuke prijs.

Drie lussen

Lus 1 (1,7 km) Start op de parking aan de kerk, via de babbelbank loopt u naar de Aalterstraat en knooppunt 77, stap naar links het domein Menas binnen, in het domein staan geen knooppunten, maar volgt u gewoon de bordjes met de groene stier

Lus 2 (7,3 km) Start op de parking aan de kerk, via de babbelbank loopt u naar de Aalterstraat en knooppunt 77, daarna volgt u de nummers 76 – 78 – 15 – 27 – 10 – 26 – 11 – 76 – 77.

Lus 3 (9,8 km) Start op de parking aan de kerk, via de babbelbank loopt u naar de Aalterstraat en knooppunt 77, daarna volgt u de nummers 76 – 78 – 15 – 27 – 10 – 26 – 24 – 23 – 5 -25 – 11 – 76 – 77.

Er zijn lussen van 1,7 km, 7,3 km of 9,8 km. U kan lussen combineren en spreiden over verschillende wandeltochtjes. Voor alle leeftijden is er een haalbaar parcours. Enkel wie lussen 1 en 3 combineert, komt alle borden én verhalen tegen.

Via www.aalter.be/dwalen-met-verhalen, dankzij de RouteYou-app op uw smartphone of met een printje van de route blijft u perfect op koers.

Praktisch

Deelnemen is gratis, en kan van vrijdag 1 april tot en met donderdag 30 juni 2022.

U kan het wedstrijdformulier online invullen op www.aalter.be/dwalen-met-verhalen of op papier afhalen in ArtA’A (Stationsplein 25) en daar deponeren in de wedstrijdbox.

Per gezin kunt u één geldig formulier invullen.

Meer info bij de cel Cultuur en toerisme, op tel. 09 374 36 54 of via cultuur.toerisme@aalter.be.